"Так ніхто не кохав…"

2015-03-19

/Files/photogallery/ими.jpg

Кохання безкрає помчить наші душі увись…

В. Сосюра

Кохання – одне з піднесених, шляхетних і прекрасних людських почуттів. Воно неповторне і вічне, як життя. Це найкраще з почуттів, виплекане людством. Скільки поколінь пройшли по землі, передаючи одне одному безсмертя, доброту і любов. Кохання панує над світом. Воно поза віком і часом. Кохання і пов’язані з ним радість, захоплення, ніжність, насолода позитивно діють на людину і викликають у неї прилив енергії, загальне піднесення.

Саме літературно-музична композиція «Так ніхто не кохав», яку підготували учні 8-9 класів зі своїми наставниками Федорченко Н. В. та Ільїною І.І., розкрила перед глядачами всю красу цього неповторного почуття. Ведучі свята Лутченко М. та Стецюра О. не тільки запросили глядачів у вічну країну Кохання помандрувати сходженими і несходженими стежками і дорогами Любові, поринути у чудовий світ цього незвичайного почуття, розповіли, що любов – джерело натхнень багатьох поколінь, а й майстерно виконали пісні про кохання. Франческо Петрарка і Вільям Шекспір, Борис Пастернак і Андрій Дементьєв, Дмитро Загул і Вероніка Тушнова, Олександр Пушкін і Іван Франко, Леся Українка і Сергій Щипачов, Ліна Костенко і Роберт Рождественський, Ярослав Смеляков і Олександр Олесь - поети всіх часів і всіх народів оспівували кохання. Із уст старшокласників звучала поезія саме цих авторів. На фоні мрійливої музики школярі мовою поезії повідали нам про палке і ніжне, пристрасне і мрійливе почуття. Присутні мали нагоду послухати епістолярну переписку Дені Дідро і Софі Волан, Лесі Українки та Сергія Мержинського, жалючі і пристрасні, веселі і полум’яні, смутні і неперевершені листи про кохання. Родзинкою свята стало інсценування уривків із трагедії У. Шекспіра «Ромео та Джульєтта» (Онікієнко Г. та Терещенко О.) та комедії М. Старицького «За двома зайцями» (Лісова Д., Донець А., Миненко Н., Войтенко І., Безуглий І.). Старшокласники мали нагоду побачити чудову презентацію, яка супроводжувала все свято.

Заступник міського голови Карпенко Л. С. подякувала за підготовку свята та висловила впевненість, що діти пропустили почуте через серце і кожен неодмінно зустріне своє справжнє кохання в житті.

Мені здається, може, я не знаю,

Було і буде так у всі часи:

Любов, як сонце, світу відкриває

Безмежну велич людської краси.

І тому світ завжди благословляє

І сонце, що встає, і серце, що кохає.

Н. В. Федорченко

Кiлькiсть переглядiв: 81

Коментарi