Правова допомога

2019-02-05

/Files/images/05.02.19 ржищів зош 2.jpg

05 лютого 2019 року начальником відділу "Кагарлицького бюро правової допомоги" Лісовим Ю.Д. в Ржищівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів проведено правопросвітницький захід, в ході якого учнів 8 класів ознайомлено з діяльністю системи безоплатної правової допомоги і проектом Міністерства юстиції України “Я маю право” та прочитано лекції на теми: “Запобігання та протидія домашньому насильству”, “Дискримінація і упередження”, “Знай свої права дитино!”, “Кібербулінг” та “Булінг в школі”.

Діти були ознайомлені з видами булінгу, статистикою булінгу та домашнього насильства в Україні та світі, причинами та наслідками булінгу, а також дізналися, хто із відомих людей стикався із такою вкрай важливою проблемою та як саме подолали ознаки булінгу.

Діти сприйняли захід із цікавістю. Така зацікавленість школярів пояснюється тим, що дана тема є актуальною для школярів, подана у сучасному форматі та легко сприймається і запам’ятовується. Після лекції деякі діти ставили особисті запитання, на які була надана вичерпна відповідь. Також дітям було залишено електронну адресу працівника Кагарлицького бюро правової допомоги та було запропоновано задати запитання в електронному форматі — на що школярі охоче погодились.

Також для вчителів закладу освіти прочитано лекцію на тему “Виборчі права громадян та способи їх здійснення і захисту”.

Серед учнів та вчителів розповсюджено роздатковий тематичний матеріал для школярів, їх батьків та вчителів закладу.

Ю. Д. Лісовий

Кiлькiсть переглядiв: 87

Коментарi