Мій улюблений світ – без насильства

2017-12-08

/Files/images/1512752025600686.JPG

Проблема жорстокості в суспільстві стає дедалі актуальнішою. В Україні щорічно протягом 25 листопада — 10 грудня проводиться Міжнародна правозахисна акція «16 днів проти насильства». Дати початку та завершення акції вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства та дії щодо захисту прав людини.

Ржищівська ЗОШ І-ІІ ст. активно долучилась до акції, яка була спрямована на привернення уваги учасників навчально-виховного процесу до проблеми насильства у суспільстві та попередження негативних явищ, що можуть призвести до насилля або спровокувати його вчинення. З метою профілактики насилля серед учнів 5-9 класів були проведені години психолога «Ми проти насильства», а також анкетування для учнів 9 класу «Молодь і протиправна поведінка». На годинах психолога діти обговорювали поняття «насильство», ознайомились з видами та формами насильства у суспільстві. Учні мали змогу працювати в групах, обговорювати ситуації, пов’язані з насильством, зробити колаж «Світ без насильства» і розповісти, яким може бути суспільство без жорстокості, грубості та зла. Діти висловили свою впевнену, чітку позицію проти насилля в будь-яких його проявах, з радістю виготовивши паперові долоньки.

Проведені заходи, спрямовані на профілактику насилля у суспільстві стали приводом до аналізу власних дій і вчинків, переосмислення цінностей, сприяли вихованню в учнів людяності, відповідальності, толерантного ставлення та любові до ближнього, поваги до гідності іншої людини.

Практичний психолог Олексієнко В.М.

Кiлькiсть переглядiв: 85

Коментарi