Майстер-клас для молодих колег

2017-02-28

/Files/images/_0012.jpg

Леся Українка, справжня дочка українського народу, була по-справжньому талановитою. Її ім’я будь-де ототожнюють з Україною. Повік-віки вона залишиться в серцях людей як символ мужності і віри у завтрашній день.

28 лютого вчитель української мови і літератури Трищун Наталія Віталіївна давала майстер-клас для своїх молодих колег, адже завданням кожного досвідченого вчителя є вміння поділитися своїми знаннями і вміннями з педагогами-початківцями. Відкритий урок у 7 класі на тему «Написання прислівників через дефіс» був присвячений 146 роковинам з дня народження великого майстра українського слова Лесі Українки.

Для того, щоб добре вивчити нову тему, Наталія Віталіївна підібрала цікаві активні форми і методи роботи, які допомогли учням працювати творчо, ініціативно, завзято. Кожен отримав картку самооцінювання, в якій виставляв бали за кожне виконане завдання. Для того, щоб визначити тему уроку, школярі виконали тест «Найрозумніший». А потім на основі таблиці самі сформулювали правило написання прислівників через дефіс. Розподільний диктант допоміг закріпити вивчене правило. На уроці звучали поезія Лесі Українки та пісні, написані на її слова.

На закріплення вивченого учні написали твір-мініатюру «Тиша морська», взяли участь у грі «Впіймай слово», виконали творче завдання «Юні журналісти». Весь урок супроводжувала мультимедійна презентація. Учні мали змогу познайомитися із книжними виданнями творів великої поетеси на виставці. Урок пройшов у творчій атмосфері, на високому методичному рівні. Молоді вчителі побачили, як практично застосовувати знання, щоб урок був пізнавальним, ефективним, мав наукову основу, раціонально використовувалися засоби навчання, сучасні методи і прийоми роботи вчителя з учнями.

Н. В. Федорченко

Кiлькiсть переглядiв: 60

Коментарi