• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

2021-05-07

/Files/images/8 травня.jpg

День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

8 травня ми будемо відзначати День пам’яті та примирення, а 9 травня – 76 річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

В зв’язку з цим напередодні у нашому ОЗО «Ржищівська гімназія «Гармонія» відбулося ряд заходів. У бібліотеці гімназії було організовано виставку «А пам'ять священна». Класні керівники провели Уроки звитяги та тематичні бесіди «Війна не робить винятків», організували перегляд відеоролика до відзначення 8 та 9 травня - «1939-1945. Ніколи знову».

Вчитель 4 класу Малько В.О. разом з учнями провела годину спілкування. Валентина Олексіївна розповіла про подвиги свого батька, який брав участь у Другій світовій війні та показала його пам’ятні нагороди.

Класний керівник 8 класу Горбенко Т.В. разом з учнями переглянули фільм «Мак пам’яті - Друга світова війна». Цей фільм – яскрава демонстрація того, якою неймовірною силою далася нам перемога, скільки життів загубила війна… Хвилиною мовчання вшанували гімназисти пам'ять про загиблих у боях.

Учні 9 класу разом з вчителем Янцюк Н.Г. переглянули фільм «Діти перемоги» та організували покладання квітів до могили Невідомого солдата у Ржищівському парку імені Т. Г. Шевченка.

День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні символізують не тріумф переможців над переможеними, а є нагадуванням і застереженням, що не можна нічого досягти збройним шляхом та агресією. Пам'ять про воїнів, що здобували перемогу, звільняючи Україну від окупації, слугує запорукою того, щоб подібна трагедія більше не повторилася в історії.

Ми добре знаємо ціну війни, тому плекаємо Мир!

ІНФО ОЗО «Ржищівська гімназія «Гармонія»

Кiлькiсть переглядiв: 107

Коментарi