• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Голодомор - страшні роки історії України

Голодомор - страшні роки історії України

2018-11-29

/Files/images/я2я3я4.jpg

20.11.2017 року для учнів 4 класу Ржищівської ЗОШ І – ІІ ст. була проведена година спілкування "Голодомор - страшні роки історії України".

Голодомор – акт геноциду Українського народу, здійснений керівництвом ВКП(б) та урядом СРСР у 1932-1933 роках, шляхом організації штучного масового голоду, що спричинив загибель мільйонів українців у сільській місцевості на території Української СРР, з метою придушення українського національно-визвольного руху і фізичного знищення частини українських селян.

Через насильницьке вилучення продовольства, блокаду сіл та цілих районів, заборону виїзду за межі охопленої голодом України, згортання сільської торгівлі, репресії щодо незгодних тоталітарна система створила для українців життєві умови, розраховані на їхнє фізичне знищення. Така політика режиму – злочин проти людяності, який відповідає Конвенції ООН від 9 грудня 1948 року про запобігання злочину геноциду і покарання за нього.

Учні перегорнули сумні сторінки історії України 1932-1933 років, переглянули фільм "Великий злам" про страшну трагедію голодомору в Україні та вшанували хвилиною мовчання пам'ять померлих.

Іващенко О.М.

Кiлькiсть переглядiв: 90

Коментарi