Страшні роки моєї України

2018-11-23

/Files/images/_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________.jpg

Історія нас горем вчить,
Щоб не забулось незабутнє.
Бо там, де пам'ять не мовчить,
Там щастям повниться майбутнє...

Кожен народ має свої традиції, історію, пам’ять. Минуло багато років від часу тієї страшної трагедії 1932-1933 років. Ця тема не може бути байдужою для кожного з нас.

Кажуть, що час лікує душевні рани. Але рану в серці України, пов’язану зі страшним голодом, загоїти неможливо. Вона завжди нагадуватиме про те, як у людей відбирали хліб, забирали все, чим можна було підтримувати життя.

Напередодні Дня пам'яті жертв голодомору та політичних репресій 23 листопада в Ржищівській ЗОШ I-II ступенів відбулась тематична лінійка-реквієм «Страшні роки моєї України», яку підготували учні 8 класу на чолі з класним керівником Груленко К.А.
В цей день вся країна згадує ту частину українського народу, яка загинула мученицькою смертю від голоду, заподіяного 1932-1933 роками.
Протягом тижня в закладі освіти проводились виховні години та переглядались різноманітні тематичні кінофільми, документальні ролики, лунали патріотичні вірші та згадувалися історичні факти.

Школярі та всі працівники схилили голови перед трагічною історією українського народу, вшанувавши всіх заглиблих хвилиною мовчання.
Мир і злагода — це головне, що нам потрібно сьогодні. Пам'ятаючи про трагедію минулих років, ми з надією дивимося в майбутнє і віримо в нашу державу.

Ніде нехай такого більш не буде!
Хай день новий життя несе нове.
Вклонімось низько сонцю й хлібу, люди!
В достатку Україна хай живе!

Педагог-організатор Жиленко О.Ю.

Кiлькiсть переглядiв: 97

Коментарi