«Кожна сім’я – це частина держави»

2018-02-21

/Files/images/_99876.JPG

Життя кожної людини починається в сім’ї. Саме там більшість з нас продовжують свій рід. З сім’єю і шлюбом пов’язані всі прояви любові, святість і щастя материнства і батьківства. Тому школярі повинні знати, що таке сім’я та шлюб, порядок укладення шлюбу, права та обов’язки подружжя, бо в майбутньому вони самі будуть створювати сім’ї. Саме такі завдання поставила перед дев’ятикласниками Ржищівської ЗОШ І-ІІ ступенів вчитель Горбенко Тамара Вікторівна на відкритому уроці з правознавства 21 лютого.

Урок розпочався з асоціації до слова «сім’я». Учні працювали із законодавчими документами, підручником, таблицями, які допомагали в засвоєнні теми. Мультимедійна презентація додавала нову інформацію. Школярам були запропоновані ситуації «Чи це є сім’єю?», «Шлюб», вправа «Вірю - не вірю». Тема уроку актуальна, тому спонукала учнів до роботи. Вони висловлювали свої думки, аргументуючи їх. Підсумовуючи вивчене, кожен заповнив карту самооцінювання.

Присутні на уроці вчителі школи та методисти методичного кабінету відділу освіти дійшли думки, що в майбутньому ці учні створять міцні сім’ї. Сімейне життя - досить складна наука. На жаль, жоден підручник не дасть готових відповідей на запитання, які зможе поставити життя, адже життя – як вистава у театрі: важливо не те, скільки вона триває, а настільки гарно зіграна. Дякую Тамарі Вікторівні і дев’ятикласникам за змістовний і цікавий урок. Бажаю всім сімейного затишку і благополуччя, бережіть свої сімейні скарби .

Директор школи Н. В. Федорченко

Кiлькiсть переглядiв: 82

Коментарi