Пам’яті героїв Крут

2018-01-29

/Files/images/MyCollages.jpg

Нема любові понад ту,

Що охопила кров’ю Крути,

І ту гарячу кров святу

Повік Вкраїні не забути.

В українській історії є сторінки, які стали знаковими, символічними. Саме такою подією є героїчна смерть молодих захисників України під залізничною станцією Крути.

29 січня в Ржищівській ЗОШ I-II ступенів була проведена інформаційна година «Пам’яті героїв Крут» для учнів 8-9 класів. Ведучі (Стратійчук І., Будніков В.) ознайомили своїх однолітків з трагічними факти історії, декламували поетичні твори, присвячені юним героям. А потім всі присутні переглянули документальний фільм «Пам’ятай про Крути». Пам’ять полеглих Героїв вшанували хвилиною мовчання.

Проведення подібних заходів сприяє вихованню національно-патріотичної свідомості учнів, формуванню рис громадянина української держави, глибокої поваги та любові до Батьківщини, дає можливість поглибити знання про історичні події нашого народу та відчути їх значення у сьогоденні.

Слід зазначити, що історичні дати - не тільки пам'ять про минуле, це також ключ до того, щоб у майбутньому уникати подібних помилок… Адже загибель студентського куреня під Крутами стала символом патріотизму у боротьбі за незалежну Україну.

Педагог-організатор Жиленко О.Ю.

Кiлькiсть переглядiв: 114

Коментарi