«Любов, що водить сонце і світила»

2018-01-19

/Files/images/DSC00991.JPG

19 січня в стінах Ржищівської загальноосвітньої школи Федорченко Наталія Володимирівна показала відкритий урок зарубіжної літератури з учнями 8 класу. «Любов, що водить сонце і світила» - саме такими словами учитель розпочала свій урок. І не дивно, адже разом з учнями вона здійснила мандрівку в середньовічну Італію, щоб відшукати причини, що зробили Данте неперевершеним митцем. Учні на уроці працювали над такою темою: «Данте Аліг єрі. Життєвий і творчий шлях. Сонет 11 «В своїх очах вона несе кохання».

На початку уроку учитель перед школярами поставила таке проблемне питання: «Чому через п'ять століть постать і творчість Данте Аліг'єрі так зацікавила українських письменників?». За допомогою «Гронування» та «Інтерв'ювання» діти пригадали біографічні відомості з життя та творчості Данте. Школярі розкрили сутність поезії митця, визначили особливості «солодкого нового стилю».

Учні виразно продекламували напам'ять поезії та сонети. За допомогою «Мозкового штурму» визначили життєдайну силу кохання в творчості Данте, дослідили особливості створення образу коханої Беатріче в сонетах, а також склали асоціативні кущі до образів Беатріче та ліричного героя.

Учитель разом зі школярами майстерно прослідкувала вплив творчості Данте на українських письменників. Учні зрозуміли, що вплив творчої спадщини італійського митця на майбутні покоління українських письменників колосальний. Вони збагнули, що українська і зарубіжна літератури взаємопов’язані та тісно переплітаються між собою.

Атмосфера на уроці панувала спокійна та романтична. Діти працювали активно, адже тема уроку для них виявилася дуже цікавою.

Бажаємо учням і далі мандрувати захопливим світом зарубіжної літератури, а Наталії Володимирівні продовжувати вести своїх вихованців невідомими та таємничими стежками літературних творів.

І. І. Ільїна

Кiлькiсть переглядiв: 79

Коментарi