• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Подорож в князівство під назвою «Іменник»

Подорож в князівство під назвою «Іменник»

2017-12-22

/Files/images/Трыщун.JPG

Нас оточує безліч речей, і кожна з них має свою назву. Але не кожен дорослий знає, як правильно писати те чи інше слово або вживати його в мовленні. А королева Мова та принцеса Морфологія вчать школярів бути обізнаними і грамотними.

22 грудня вчитель Тріщун Наталія Віталіївна продемонструвала свою майстерність на відкритому уроці з української мови на тему: «Іменник як частина мови: загальне значення, морфологічні ознаки, синтаксична роль» у 6 класі. Вчитель зуміла зацікавити учнів, розпочавши подорож до країни під назвою «Іменник» із уявної прогулянки по зоряному небу, а вправа «Долоньки» допомогла школярам емоційно налаштуватися на роботу.

Спочатку учні підійшли до кордону «Понять і термінів», де закріпили свої знання про іменник. Діти допомогли жителям вулиць Власних і Загальних назв знайти свої будинки і виконали вправу «Плутанина», правильно поєднавши власні назви із загальними. В озері Помилок вони виправили написання власних назв. А потім всі помандрували у парк Істот і музей Неістот. Учні розгадали загадки, виписали назви істот. В провулку Смішинок з вуст шестикласників пролунали смішинки-цікавинки. Потім працювали в парах на Текстовій галявині, визначаючи рід, число і відмінок іменників, і перейшли місток через джерело Знань, назвавши іменники спільного роду. А ще були інтерактивні вправи «Злови слово» та «Знайди слово», після виконання яких діти потрапили на Райдугу думок. Стежина успіху та вправа «Відкритий мікрофон» допомогли підсумувати виконане на уроці.

Як показує досвід, в такій цікавій формі учні швидше засвоюють вивчене. А відкриті уроки – це не просто майстер-класи, а довга і копітка праця як вчителя, так і учнів. Тому бажаю творчих успіхів Наталії Віталіївні, а учням – бути завжди на висоті!

Н. В. Федорченко

Кiлькiсть переглядiв: 137

Коментарi