Птахи та їх роль у житті людства

2017-12-20

/Files/images/MyCollages(1).png

Світ, що нас оточує, красивий і неповторний. І, як сказав французький письменник Мишель де Монтень, «в природі немає нічого зайвого». Але чи помічаємо ми цю красу? Чи робимо достатньо, щоб наша природа не потерпала від людської цивілізації? Чи можемо ми розповісти про братів наших менших? Щоб знати все це, ми повинні знати і любити біологію.

Що ми знаємо про птахів? Як пристосовані вони до польоту? Ці та багато інших запитань розглянули на відкритому уроці з біології , який відбувся 19 грудня, семикласники та їхній вчитель Груленко Ксенія Анатоліївна. Діяльність школярів на уроці була дослідницькою і пошуковою. Переглянутий відеосюжет, робота на картках, вивчення будови пір’я, робота з підручником, порівняння птахів з плазунами, цікаві задачі про птахів, - все це допомогло учням дати відповіді на поставлені завдання та проблемні питання. Учні навіть самі придумали назви типів пір’їн. Урок збіг дуже швидко, семикласники були активними, висували власні гіпотези.

Мультимедійна презентація, підготовлена вчителем, допомагала у роботі. Набуті компетенції розвивають продуктивну діяльність учнів, допомагають дітям бути всеобізнаними та творчо самореалізуватися. Тому бажаю успіхів школярам в освоєнні країни Біології, а Ксенії Анатоліївні – творчих злетів та успіхів у всіх починаннях.

Н. В. Федорченко

Кiлькiсть переглядiв: 118

Коментарi